У Львові відсвяткують День Ізраїлю. Програма

2688 0
День Ізраїлю святкуватимуть і у Львові. Святкування пройде під патронатом Почесного консула держави Ізраїль в Західному регіоні України Олега Вишнякова.

Як повідомляють організатори, місцем проведення свята Львів обраний не випадково, адже від самого початку свого існування наше місто було багатонаціональним. Крім росіян і українців, тут жили німці, вірмени, євреї.

Сьогодні у Львові діє благодійна організація «Хесед- Ар'є», ложа Бней Бріт «Леополіс», виходить єврейська газета «Шофар». Функціонують також організації «Сохнут», «Гілель», молодіжні клуби при цих організаціях, а також «А-Шомер-А-Цаіру», «Маром», «Бейтар» та Центр Голокосту.

У рамках розширення співпраці між Україною та Ізраїлем найближчим часом відбудеться офіційне відкриття Почесного консульства Ізраїлю в Західному регіоні України зі штаб-квартирою у Львові.

Вже відкрито Культурний Єврейський центр при Почесному консульстві, в приміщенні якого за підтримки Почесного Консула Олега Вишнякова проведуть святкування Дня Ізраїлю. З допомогою цього свята єврейська громада міста під патронатом благодійної організації «Хесед- Ар’є» познайомить мешканців Львова з єврейською культурою та традиціями, розповість про діяльність єврейських громад та організацій.

В рамках свята львів’яни зможуть познайомитися з фотовиставкою Ізраїльського культурного центру, з виставкою друкованої продукції філії «Сохнут-Україна», книжковою виставкою єврейських авторів і сувенірів з єврейською символікою від «Хесед- Ар’є». Крім того, відбудеться святковий концерт. 

Початок святкування - 15 березня о 13:00 у приміщенні Почесного консульства Держави Ізраїль у Львові (вул. Газова 36/3).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!