У Львові відтермінують заборону продажу алкоголю й пива в кіосках

2584 0
Водночас під міською радою пікетують підприємці, які називають ухвалу про заборону утисками малого бізнесу.
Фото: dpchas.com.ua

Фото: dpchas.com.ua

Депутати ЛМР погодили протокольне доручення, яке дозволить відтермінувати заборону на торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом до кінця року. За відповідне рішення проголосували сьогодні, 23 травня.

До наступного пленарного засідання управління земельних ресурсів має підготувати нову ухвалу, за якою заборону продажу алкоголю в кіосках відтермінують. Депутати мотивують це тим, що у багатьох підприємців до кінця року діє ліцензія, а заборона не дає можливості підприємцям швидко перепрофілювати свою діяльність. Також для пошуку оптимального рішення цієї проблеми створять робочу групу та профільну комісію з підприємців та чиновників.

Водночас під міською радою пікетують підприємці, які називають ухвалу про заборону утисками малого бізнесу. У квітні у Львові зареєстрували та підтримали петицію про скасування заборони продажу алкоголю у МАФах. Її мають розглянути на одному з пленарних засідань ЛМР.

Нагадаємо, з 1 травня у Львові заборонили продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво у МАФах. Підприємцям рекомендували добровільно забрати алкоголь з продажу, або їх вилучать із Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та скасують видані їм паспорти прив’язки та договори оренди. У міськраді кажуть, що за 15 днів у Львові залишилось лише 25 кіосків, які продають алкоголь.

Вікторія Ейсмунт

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!