Як у Львові відзначатимуть 103-тю річницю Пласту

1891 0
У суботу, 18 квітня, пластуни Львова розпочнуть щорічне святкування Дня Першої Пластової Присяги. Урочистості передбачають молебень, вимарш до центру міста, вшанування видатних пластунів на Личаківському кладовищі, тематичний квест та благодійний концерт. Кожного року найголовніше пластове свято відвідують близько двох тисяч пластунів Львова, області та гостей з інших осередків.
фото: lvivtoday.com.ua

фото: lvivtoday.com.ua

Як повідомляє прес-служба міськради, на вихідних пластуни Львова та області святкуватимуть День Пластової Присяги - саме квітень 1912 року офіційно вважається початком функціонування Пласту у світі, коли перші пластові гуртки склали свою Пластову присягу у Львові.

Розпочнеться святкування в суботу об 11:00  годині літургією у Соборі Св. Юра, опісля відбудеться вимарш до проспекту Свободи. Основні ж урочистості проходитимуть із 13:00 до 14:30 години біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Цьогорічне гасло Дня Пластової Присяги – «1 ціль, 0 вагань, 3 кроки». Новинка цьогорічного Дня Пластової Присяги - концерт музичних гуртів у клубі «Picasso», що розпочнеться о 18:30 годині. Усі кошти, виручені з продажу квитків, підуть на потреби Центрального військового шпиталю ЗОК.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!