У Львові відзначать День психічного здоров’я: деталі

2206 0
У четвер, 8 жовтня, Інститут психічного здоров’я Українського Католицького Університету до Всесвітнього дня психічного здоров’я, який щороку відзначається 10 жовтня, представить сайт «Простір надії». Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
фото: vkurse.ua, schoollife.org.ua, finerminds.com

фото: vkurse.ua, schoollife.org.ua, finerminds.com

Презентація ресурсу«Простір надії» відбудеться о 18:00 годині у конференц-залі (4 поверх) Українського Католицького Університету, що на вулиці Іл. Свєнціцького, 17.

Проект є Національною просвітницькою кампанією щодо проблеми посттравматичного стресового розладу (ПТСР) та допомоги особам, що пережили психотравмуючі події. Сайт створено в рамках проекту Інституту психічного здоров’я УКУ, за підтримки Бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні, «Справитися з травмою війни», у співпраці з Українським інститутом когнітивно-поведінкової терапії.

Після закінчення презентації планується проведення прес-конференції, яку буде присвячено обговоренню важливості теми психічного здоров’я українців, особливо в наші дні, необхідності якісної фахової психологічної допомоги особам, які постраждали в часі війни, та важливості доступу українців до якісної світової професійної літератури і використання сучасних доказових методів допомоги особам з розладами психічної діяльності.

Також відбудеться презентація українського перекладу спеціалізованої праці, присвяченої всебічному розгляду психотерапії посттравматичних розладів – «Основи травмофокусованої психотерапії» Джон Бріер та Кетрін Скотт, а ще презентація українського перекладу книжки Джудіт Герман – «Психологічна травма та шлях до видужання».

Також у суботу, 10 жовтня, з 13:00 до 17:00 години на площі Ринок біля фонтану Адонісу у Міжнародний день психічного здоров’я працівники Львівського обласного дитячого психоневрологічного диспансеру організовуватимуть акцію для дітей.  Протягом дня діти зможуть взяти участь у різноманітних майстер-класах з аплікацій, квілінгу, орігамі, малювання тощо.

Довідка. В Україні Міжнародний день психічного здоров'я відзначають з 1992 року, з метою привернення уваги до цієї проблеми та скорочення поширення депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії та розумової відсталості.

Опублікувала Наталя Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!