Політична реклама

У Львові відзначать польсько-український День дитини

1312 0
У вівторок, 3 червня, у Львові відзначатимуть IV польсько-український День дитини. Захід організовує Генеральне консульство Польщі у Львові. Розпочнеться святкування о 14:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.
Фото: volynpost.com

Фото: volynpost.com

Цього року у проекті візьме участь близько 800 дітей з цілого Львівського консульського округу та близько 100 з львівських інтернатів та дитячих будинків. Діти приїжджають до Львова з багатьох часто віддалених міст та місцевостей. До проекту організатори сподіваються також залучити групу з 20-25 осіб кримських дітей, які перебувають у Львові чи прилеглих місцевостях.

У Львові на дітей чекає екскурсія по місту, розваги, сюрпризи та сувеніри, а також спектакль польського композитора Богдана Павловського «Білосніжка та семеро гномів» у виконанні артистів Львівського театру опери та балету.

«Однією з найважливіших цілей проекту є інтеграція польських та українських дітей, зокрема під час спільної екскурсії Львовом – містом важливим для польсько-українських відносин, сповненим культурного багатства та віковічних цінностей. Завдяки охопленню увагою дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, завдяки багатій програмі проект виконує світоглядну та соціальну функції», – зазначають у Генконсульстві.

Для деяких українських дітей цей захід стає першим знайомством з польською культурою. Не менш важливим він є для польських дітей родом з малих місцевостей, в яких можливості контакту з рідною мовою та культурою є досить обмеженими.

Історія цього проекту розпочалась у 2007 році, коли вперше 1000 дітей з цілого Львівського консульського округу з’їхались до Львова, щоби спільно відсвяткувати 1 червня – День захисту прав дитини. У 2007 та 2009 роках захід відбувся під патронатом Мар’ї Качиньскої, а у 2011 – дружини президента Республіки Польща Анни Коморовскої.

ТЕГИ: Львів, діти

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!