У Львові відзначать річницю створення ЗУНР. Програма святкування

1982 0
Заходи триватимуть сьогодні і завтра.
Фото: Фейсбук

Фото: Фейсбук

Завтра, 1 листопада, святкуватимуть 102-у річницю створення Західноукраїнської народної республіки (ЗУНР). Проте заходи з цієї нагоди також пройдуть і сьогодні, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Сьогодні, 31 жовтня, о 15.00 год пластуни піднімуть Державний прапор України на Меморіалі пам'яті Героїв Небесної сотні.

О 17.00 год на площі перед Центром Довженка зачитають відозви та піднімуть прапор. Також тут буде виступ хору «Гомін», оповідки про проголошення ЗУНР біля ватри, стрілецькі пісні у виконанні пластунів.

Читайте також: Звірюка в короні. Скільки пам'ятників ЗУНР потрібно Львову

О 18.30 год поблизу пам’ятнику 100-річчю ЗУНР, що на вул. Городоцька, 40, зачитуватимуть фрагменти з медійно-драматичного дійства «Момент і Чин» Юрія Андруховича, також передбачений виступ капели «Дударик».

Завтра, 1 листопада, о 13.00 год на Янівському кладовищі вшанують пам'ять Українських січових стрільців. Буде покладання квітів та молитва.

О 14.00 год на площі Ринок (на північному боці площі) зачитають відозви та відтворять бої.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!