У Львові відзначать соту річницю створення Чорного квадрата

1640 0
У вівторок, 3 березня, у львівській Мистецькій галереї Гері Боумена відбудеться відкриття виставки "100+1", присвяченої століттю створення картини «Чорний Квадрат» Казимира Малевича.

 «Чому «100»? – пояснює назву вернісажу львівська мистецтвознавиця Наталія Космолінська для Рrostir.museum. – Тому що в 2015  році легендарному «Чорному квадрату» Казимира  Малевича виповнюється 100 років. Чому «+1»? Тому що розпочався відлік другого століття після фатального «обнуління» історії світового мистецтва. Але наразі сторіччя легендарного «Чорного квадрату» Малевича – це нагода бодай якось означити в публічному просторі Львова арт-ювілей, який беззвучно розчинився у чергових трагічних подіях українського лютого. На виставці не домінує чорний колір, хоча він активно присутній. І тут не лише квадрати, хоча квадратів тут вистачає. Що ж об’єднує всіх авторів? Експеримент, бажання вийти за рамки, випробувати межу, відтворити відчуту ідею...».

Відтак, виставка на межі зими/весни представляє класиків і молодь, мисткинь і митців.У відвідувачів, буде нагода побачити:

– іронічну полеміку з академічним дискурсом Андрія Сагайдаковського,

– концептуальні фото/відео експерименти Андрія Боярова,

– вишукані монохроматичні абстракції Ігоря Яновича,

– 3D-«мереживо» (але цього разу це не витинанка) Олени Турянської,

– квіткову бурхливість Антоніни Денисюк,

– віртуозну орнаментальність Галини Жегульської і Оксани Андрущенко,

– «прозорі» натюрморти Терези Барабаш,

– зафіксовані фотомитттєвості Марти Швець, Марійки Гоїн, Михайла Французова і Олександра Шамова,

– похмуру романтичність Володимира Топія,

– текстильні абстракції групи WoodlogOK (Іштван Кус, Арутюнян Карина).

Ознайомитись із експозицією можна за адресою вулиця Наливайка, 18.

Деталі за телефоном: 0322 429 999.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!