У Львові відзначать ювілей заснування Спілки української молоді

2073 0
26-27 вересня у Львові відбудуться урочистості з нагоди святкування 90-річчя з часу створення Спілки української молоді (СУМ) – громадської організації, яка об’єднує членство в 10 країнах світу.
Фото: cym.org, maryanaprots.blogspot.com

Фото: cym.org, maryanaprots.blogspot.com

Розпочнеться все 26 вересня із загальної збірки в приміщені Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35а), де очікується приїзд представників СУМ з України, Австралії, Аргентини, Бельгії, Великобританії, Естонії, Канади, Німеччини, США та Франції. Під час загальної збірки відбудеться церемонія вручення найвищих організаційних відзнак «Залізний хрест заслуги» родинам СУМівців Євгена Войцехівського та Віталія Волкотруба, які загинули в АТО, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України.

О 13:00 розпочнеться ювілейна конференція «На службі Богу й Україні», темою якої буде історія та діяльність організації.

27 вересня об 11:00, ювілейні урочистості розпочнуться спільною молитвою під час Літургії в Архикатедральному соборі Святого Юра. Після цього СУМівці вирушать на гору Маківка, де відкриють пам’ятний знак на честь річниці проголошення створення Спілки Незалежної Української Молоді (СНУМ), яка стала ідейною попередницею відновленої СУМ в Україні.

За даними СУМ

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!