У Львові відзначають День Прапора. Фото

3481 0
Напередодні Дня Незалежності в Україні святкують День Державного Прапора.
фото назара притули

фото назара притули

Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора. З нагоди свята біля Львівської облдержадміністрації відбулись урочистості за участю представників місцевої та обласної влади, духовенства, військових, громадськості та гостей з закордону.

На святкуванні були присутні військові з США, Литви, Польщі та Канади, а також рота почесної варти військовослужбовців Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, рота 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, рота Західного оперативно-територіального об'єднання Національної Гвардії України.

Мистецький супровід дійства забезпечував оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Раніше День Державного Прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні. Столиця відзначала це свято 24 липня. Саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над Київською мерією.

Читайте також: Як Львів святкуватиме День Незалежності. Оновлена програма

За офіційною версією, 23 серпня 1991 року — після провалу путчу в Москві — група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради. Освячення Національного прапора було проведено священиком УАПЦ Петром Бойком. Тепер цей прапор як реліквія зберігається під склом в музеї Верховної Ради. Відзначати День прапора почали з 2004 року після відповідного указу тодішнього президента України Леоніда Кучми.

Урочистості продовжать сьогодні на Личаківському кладовищі, де вшанують пам’ять загиблих за волю України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!