У Львові відзначають День Соборності України. Програма

2445 0
22 січня відзначають 100-річчя від створення Західноукраїнської Народної Республіки, а також 99-ту річницю проголошення Акту Злуки ЗУНР та УНР.
Фото: memory.gov.ua

Фото: memory.gov.ua

У Львові заходи до Дня Соборності розпочнуться на Личаківському кладовищі о 13:00 із покладання квітів та лампадок до могили Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького. О 13:05 проводитимуть чин екуменічної панахиди на полі почесних поховань, а о 13:20 – покладатимуть квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії.

О 13:25 відбудеться запалення лампадок до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта Січових Стрільців Михайла Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» Олександра Тисовського, воїна УГА Северина Левицького. О 13:35 запалюватимуть лампадки біля могили учасника АТО Віктора Гурняка, а о 13:40 – покладатимуть кошик із квітами та лампадки до могили Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича. О 13:45 покладатимуть лампадки до могил воїнів АТО, а о 13:50 відбудеться чин екуменічної панахиди за тими, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. 

Читайте також: Ясно та морозно. Прогноз погоди у Львові на наступний тиждень

О 15:00 у парку «Погулянка» на пішохідному мосту над алеєю пройде акція «Міст єдності» та відкриття акції «Мій герой». 

О 16:30 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку розгортатимуть прапор України та проводитимуть молебень за Україну. О 17:00 проводитимуть віче.

О 18:00 відбудеться урочиста академія з нагоди Дня Соборності України у Львівському Національному академічному театрі опери і балету імені Соломії Крушельницької.

Упродовж дня проведення молитви за Україну у всіх храмах області.

Як йдеться на сторінці Варта-1 у Facebook, сьогодні, о 13:00, львів’ян закликають взяти участь у акції «Живий ланцюг», яка розпочнеться від пам’ятника Шевченку. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!