У Львові відзначили день народження Степана Бандери. Фото, відео

2075 0
Біля пам’ятника провіднику ОУН відбулася молитва за Україну та громадське віче. Також привітали лауреатів обласної премії ім. Степана Бандери.

Сьогодні, 1 січня у Львові відзначили 113-у річницю з дня народження керівника Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери. На площі біля пам’ятника історичній постаті відбулася спільна молитва за Україну та громадське віче. Також під час заходу лауреати обласної премії ім. Степана Бандери отримали нагороди.

На захід зібралися десятки львів'ян та представників влади. Tvoemisto.tv транслювало відзначення 113-ї річниці з дня народження Степана Бандери.

Степан Бандера народився 1 січня 1909 року у Старому Угринові на Івано-Франківщині. Він був одним із ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху ХХ століття, а після розколу ОУН – голова Проводу ОУН-Б. Разом зі Степаном Стецьком він став автором Акту відновлення Української держави 1941 року. Того ж року його арештували у Берліні, а згодом відправили до концтабору. У 1959 року його вбили за наказом КДБ у Мюнхені.

На Львівщині музей-садиба родини Бандери розташований у селі Воля-Задеревацька, що на Стрийщині. Репортаж звідти читайте тут.

Фото зі сайтів Львівської обласної ради та Львівської міської ради 

Відео Володимира Барчука



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!