У Львові відзначили День Пласту. Як це було. Фото

3854 0
На урочистості зібрались понад 2 тисячі пластунів та їхніх рідних.
Фото: Христина Процак/Facebook

Фото: Христина Процак/Facebook

Сьогодні, 13 квітня, у Львові на площі перед пам’ятником Іванові Франку урочисто відзначили 107-му річницю заснування Пласту і 30-річчя відновлення організації. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Традиційно пластуни зустрілися під час Літургії у церкві святих Ольги та Єлизавети. Пізніше відбулася хода та церемонія на площі біля пам’ятника Іванові Франку. Потім пластуни попрямували до Личаківського кладовища для вшанування пам’яті полеглих героїв та засновників Пласту.

Читайте також: У Львові відкрили новий пластовий рік. Відео

Фото: Христина Процак/Facebook

Сьогодні у львівському осередку Пласту займаються близько 300 новаків (діти віком від 6 до 12 років) та 1300 юнаків і юнок (віком від 12 до 16 років). Також є понад 200 пластунів, старших за 18 років.

Пласт – національна скаутська організація України, мета якої – сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства. Перша пластова присяга відбулася 12 квітня 1912 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!