У Львові відзначили річницю підняття прапора над Ратушею. Фото

1724 0
Сьогодні, 31 березня, львів'яни відзначають 26-ту річницю підняття національного прапора над Ратушею. З цієї нагоди о 9:30 годині у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбувся загальний молебень за львів’ян. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: Олександра Мазуренка

фото: Олександра Мазуренка

Також перед львівською Ратушею відбулося коротке віче з нагоди 26-тої річниці підняття національного стяга в місті, а опісля – церемонія підняття прапора над Ратушею та спільне виконання гімну України.

«Коли в ті буремні роки піднімався стяг над Ратушею, це був великий подвиг, це була велика мужність і сила волі тих обранців громади, які були гідними, які мали Бога в серці. Час пролетів достатньо швидко. І сьогодні колеги-депутати згадують цю мить, і кожного року вже традиційно тут, на площі Ринок, в Ратуші, ми збираємося і маємо цю хвилюючу мить підняття нашого українського національного прапора.

За ці 26 років прапор пройшов складні випробування. Сьогодні під час молитви згадували і всіх тих хлопців, яких ми покривали нашим прапором, коли проваджали в останню путь на Личаківський цвинтар. Дуже багато українців загинуло і віддало своє життя, щоб ми тут з вами могли вільно жити і вільно працювати. Але пам'ять і велика сила нашого прапора повинні давати нам стимул, показувати якісний приклад для всієї України не тільки в тому, що ми були перші, коли йшлося про національну ідею, про символи», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Участь у заході взяв капелан ЛМР о. Павло Дроздяк, депутати першого та сьомого скликань, працівники міської ради, міський голова та голови Львова минулих каденцій.

Нагадаємо, 3 квітня 1990 року на сесії Львівської міської ради депутати першого демократичного скликання під головуванням Богдана Котика прийняли рішення підняти жовто-блакитний прапор на будівлі міської Ратуші.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!