У Львові військова прокуратура перевірить ситуацію із набором строковиків

2548 0
Військові комісаріати Львівщини не виконують планового завдання призову на строкову військову службу.
фото: zik.ua

фото: zik.ua

 24 жовтня голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка під час селекторної наради з головами райдержадміністрацій і керівниками військових комісаріатів дав доручення звернутися до військової прокуратури щодо невиконання у Львові планового завдання призову на строкову військову службу.

Цього тижня обласний військовий комісаріат відправляє на військову службу 150 призовників із 192 запланованих. Під час селекторної наради наголошували, що призовників строкової служби не залучають до служби в зоні проведення антитерористичної операції.

Крім того, голови Самбірського і Мостиської райдержадміністрацій понесуть персональну відповідальність у разі незадовільної роботи з призову на строкову службу та залучення громадян на службу за контрактом.

Додамо, що за ухилення від призову на строкову службу (ст. 335 ККУ) загрожує обмеження волі терміном до трьох років.

Нагадаємо, що з 4 жовтня в Україні триває призов на строкову військову службу.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!