У Львові візьмуть черговий кредит для будівництва трамваю на Сихів

2546 0
Сьогодні, 13 листопада, Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив додатково залучити кредит у розмірі 6 млн євро для будівництва трамвайної колії на Сихів.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Кошти для реалізації проекту отримав ЛКП «Львівавтодор». Кредитні кошти будуть спрямовані на будівництво трамвайних колій, ліній електропостачання та доріг. Також планується заміна додатково 840-метрової секції колектора, який проходить під та поруч з трамвайною колією.

Читайте також: Чи поїде трамвай на Сихів: 70 днів, кредит та обіцянки

Окрім того, за ці гроші будуть здійснені ремонтні роботи моста на вул. Хуторівці, по якому проходитиме трамвайна колія, та будівництво нового з’їзду під мостом на вул. Хуторівці.

Надасть кредит Європейський банк реконструкції та розвитку терміном на 9 років. Погашення кредиту та відсотків відбуватиметься за рахунок коштів ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також: Коли запустять трамвай на Сихів? Деталі будівництва

Нагадаємо, згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладуть по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини, до «Санта-Барбари». Загалом під час будівельних робіт, які складаються з двох частин (ЛОТ 1: (вул. Угорська – вул. В. Вернадського) довжиною 3 661,5 метрів; ЛОТ 2: (вул. І. Свенціцького – вул. Угорська) довжиною 1 981,5 метрів), буде прокладено близько 5,2 км колії, загальна довжина колії – 11,5 км. Попередньо по маршруту буде облаштовано по 10 зупинок у кожну сторону, тобто загалом 20 зупинок.

Читайте також: У Львові за маршрутом трамваю на Сихів встановлять «розумні» світлофори

Вартість робіт по контракту складала 17,805 млн. євро. Фінансування проекту охоплює кредит ЄБРР – 6 млн євро, грант німецького уряду – 5 млн євро і 6,8 млн євро з міського бюджету. Будівництвом займається турецька компанія «Онур».

За даними lviv.tv

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!