У Львові власник квартири самовільно облаштував двері в історичній пам’ятці

4722 3
Місто зобов’яже порушника самостійно відновити пам’ятку.
Фото: Ольга Сидор / Facebook

Фото: Ольга Сидор / Facebook

На вулиці Костя Левицького, 10 у Львові власник квартири пробив двері у будинку. Про це повідомили на сторінці Гарячої лінії Львова у Facebook.

У відповідь на звернення львів‘янина Олександра Музики на Гарячій лінії повідомили, що 6 березня ЛКП «Управитель», спільно з поліцією та управлінням охорони історичного середовища обстежили будинок та призупинили роботи. Однак сьогодні, 15 березня, у львівській Facebook-групі «Нас не питали» повідомили, що роботи продовжують.

Читайте також: Підприємство у Львові оштрафували на 170 тисяч за встановлення дверей у історичному будинку

Як пояснив заступник міського голови з питань розвитку та голова комісії Андрій Москаленко, на місце події виїхала ДАБІ, поліція, а також керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. На власників склали адмінпротокол та протокол за викликом поліції. 

«Роботи фізично зупинили. Власника квартири, який розпочав роботи, вже раніше попереджали, що це пам’ятка», – написав на своїй сторінці у Facebook Андрій Москаленко.

За його словами, порушник в усній розмові погодився повністю відновити пам’ятку за сласний кошт. Вибиту частину стіни закрили плівкою.

Читайте також: Львівський забудовник відновить знесену історичну пам'ятку

Додамо, що будинок внесений до переліку пам’яток архітектури місцевого значення.

Фото Андрія Москаленка / Facebook


Читайте також:
16 Березня, 2019 17:48
666 to "твоє місто" .. ... " ..в советах нету благодати
и большей частью пользы нет
......ю"
15 Березня, 2019 17:23
Твоє місто Цей будинок є пам’яткою архітектури. Радимо перейти за посиланням у останньому абзаці.
15 Березня, 2019 17:12
666 ... цей будинок однозначно -- НЕ історична і НЕ архітектурна пам'ятка ... та провадити роботи із зміни фасаду будинків НЕ дозволено нікому ... чи той "власни" помешкання настільки тупий , щоб це зрозуміти чи просто конкретна наглота ... а автору не завадило б бути коректнішим , а НЕ брати на себе права визначати історичні і архітектурні пам'ятки ... для цього існує конкретний ПЕРЕЛІК таких об'єктів , складений ФАХІВЦЯМИ і затверджений у встановленому ЗАКОНОМ порядку ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!