У Львові внесли зміни до податку на транспорт. Скільки і кому доведеться платити?

4986 0
Депутати Львівської міської ради внесли зміни до Ухвали про транспортний податок. Відтепер власники авто вартістю понад 750 мінімальних зарплат, а це понад 1 мільйон гривень, з часу випуску яких не минуло 5 років, сплачуватимуть 25 тисяч гривень податку на рік.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Так, раніше Положенням було передбачено, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовували терміном до 5 років, і які мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб см. Натомість, правками передбачено, що об’єктом оподаткування є автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 років (включно), та середньоринкова вартість яких становить понад 750 мінімальних заробітних плат (1 033 500 грн.). Ставка податку залишається незмінною – 25 000 грн за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Як повідомила депутат Львівської міської ради фракції «Об’єднання «Самопоміч» Вікторія Довжик, у Львові є трохи більше тисячі автомобілів, які відповідають таким критеріям. «Тож від цього податку міський бюджет отримає понад 25 мільйонів гривень», – каже Вікторія Довжик. За її словами, Ухвалу прийнято на виконання чинного законодавства України.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!