Львівські водії зможуть оплачувати штрафи карткою

1758 0
Невдовзі у Львові всі екіпажі патрульної поліції матимуть термінали для оплати штрафів кредитними картками. Окрім того, зміниться механізм оформлення правопорушення.
фото: dw, vn.20minut, autosovet

фото: dw, vn.20minut, autosovet

Відтепер, водії, які одразу визнають, що порушили правила дорожнього руху, зможуть на місці оплатити штраф через термінал. Також зміниться механізм оформлення правопорушення. Раніше патрульні складали протокол, а потім оголошували постанову. Тепер процедура спрощується до одного документа – поліцейські будуть заповнювати тільки постанову без оформлення протоколу.

Читайте також: У Львові створили обласне управління Національної поліції

«Із одного боку, це спрощення для того, щоб водію і патрульному було зручно оформляти порушення і довго не чекати на дорозі. З іншого боку, це досить суттєвий крок. Якщо брати формально і законодавчо, патрульному надається повноваження вирішувати по суті всю справу тут же на місці, на підставі наявних доказів», – зауважив керівник адміністративної практики Управління патрульної служби Львова Тарас Гук.

Читайте також: 16 питань-відповідей щодо змін до штрафів за порушення ПДР

Джерело: tsn.ua

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!