У Львові воякам подарували два авто. Треба кошти на бензин

2356 0
Небайдужі подарували батальйону «Айдар» і 24 механізованої бригади два автомобілі. «Щоб не гнати їх порожніми, завантажуємо потрібними речами у Львові. Але нема грошей на бензин», – розповів львівський журналіст, що перебуває в зоні АТО, Андрій Мочурад.
Фото з Facebook Андрія Мочурада

Фото з Facebook Андрія Мочурада

Він розповів tvoemisto.tv, що за першу добу вдалося знайти 1 500 грн на ремонт одного з автомобілів. Однак є потреба в коштах на бензин.

«Навіть 50-100 грн дуже допоможуть! В зоні АТО багато транспорту знищено. Оскільки часто працюють «гради» і артилерія, транспорт і навіть БТР часто просто згорають. Люди встигають вибігти сховатись, а машини гинуть… По нормах, піхота має їздити вантажівками, БМП, БТР. Але їх хронічно нема на фронті», – додає Андрій Мочурад.

Люди, що віддали автомобілі військовим, наразі не хочуть, аби їх називали. «Це не бізнесмени. Це – прості люди», – пояснив журналіст.

Щодо того, як військові зможуть використовувати авто, він сказав: «Як мінімум, зможуть виконувати завдання міжміського транспорту для «айдарівців» – бази батальйону далеко одна від іншої», – сказав Мочурад.

«Але ми не лише машиною займаємось – тепловізор придбали на підрозділ. Є ще список потрібних речей», – каже Андрій Мочурад:

- рації «Моторолла» DP 4400 2 шт. (біля 8 тис. грн);

- командирський GPS;

- бронепластини з НВМП (легкі по вазі) 4 шт (180-260 доларів за шт);

- ПБС (пристрій безшумної стрільби) 2 шт (3500 за шт.);

- оптичний приціл (такий або аналог http://leupold.com.ua/shop/139/desc/pricel-opticheskij-leupold-rifleman-3-9x40-matte-heavy-duplex) 1 шт.;

- ізомати (складні каремати) 5-6 шт 150 грн за шт.;

- поповнення Інтернету (Інтертелеком);

- тактичні рукавиці з довгим пальцем (тонкі) 1 шт. (біля 300 грн);

- тактичні наплічники 35-40 л. 5 шт (ціна різна);

- кікімора 1 шт;

- приціли каліматорні 2 шт. (не китайські, бо вони для страйкболу, а потрібні бойові!);

- оновлення аптечок.

Допомогти можна, переказавши кошти: картка 5168 7420 1307 9128. При бажанні допомогти також можна звертатись за телефоном: 097 945 00 05.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!