У Львові вперше без допомоги закордонних медиків дитині видалили пухлину у вусі

3704 0
Утвір у вусі загрожує життю, бо з часом він росте, може загноїтися і гній може потрапити у мозок. А ще це небезпечно для слуху.
Photo by Bruno Nascimento on Unsplash

Photo by Bruno Nascimento on Unsplash

Лікарі обласної дитячої лікарні Охматдит видалили 4-річному хлопчику пухлину у вусі. Таке втручання дитячі ЛОРи провели у Львові вперше без підтримки закордонних колег.

Читайте також: У львівській лікарні прооперували хлопця, який 16 років жив із неправильно встановленим діагнозом 

До львівських лікарів звернулися батьки маленького Артемчика з Хмельницька. Недавно мама повела його до ЛОРа через аденоїди, а лікар виявив у дитини ще й підозріле утворення у вушку. Однак у своєму місті лікарі не змогли допомогти дитині. У Артемчика діагностували пухлиноподібний утвір вушка.

Ця хвороба загрожувала життю хлопчика, бо з часом вона росте і може нагноїтися, а гній може потрапити у мозок. Також це небезпечно для слуху. У Артема проблема була, ймовірно, вродженою.

Львівські медики виконали сучасне малоінвазивне мікрохірургічне втручання і видалили холестеатому через слуховий хід, оскільки розміри пухлини це дозволяли.

Читайте також: У лікарні на вулиці Орлика цьогоріч планують провести першу операцію з трансплантації у дітей

«Ми вчилися такого у наших закордонних колег з Польщі, США, Австрії, Бельгії… Тепер почали такі операції у нас в "Охматдиті". Доступ ми виконали через слуховий хід. Це була ощадна мінінвазивна мікрохірургічна операція, дитина не матиме великого рубця за вухом і швидше одужає після операції. Нам вдалося видалити всю холестеатому з мінімальною травмою для хлопчика», – розповів завідувач ЛОР-відділенням Федір Юрочко.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!