У Львові вперше представили Mobile ID. Деталі

3256 0
На Форумі електронного урядування 451°Е компанія «Київстар» представила демо-версію послуги, реалізованої за допомогою технології мобільної ідентифікації Mobile ID.
Фото: nghenhinvietnam.vn

Фото: nghenhinvietnam.vn

Mobile ID – це сервіс, який дозволяє абоненту використовувати свій мобільний телефон зі встановленою у ньому SIM-картою, як засіб для безпечної електронної ідентифікації. За допомогою Mobile ID можна отримувати доступ до захищених електронних документів, а також ставити на них свій цифровий підпис. Cтандарт Mobile ID розкриває значні можливості для популяризації адміністративних та комерційних сервісів. В Україні вперше стандарт Mobile ID було реалізовано на порталі адміністративних послуг м. Львова.

Читайте також: У Львові презентували стратегію електронного врядування міста

Нещодавно Київстар взяв на себе зобов’язання в найкоротші терміни реалізувати 2 національні проекти у сфері ідентифікації абонентів та мобільних фінансових сервісів. І першим кроком у цьому процесі є представлення у Львові демо-версії послуги Mobile ID. До впровадження цього сервісу в Україні компанія «Київстар» залучила спеціалістів з різних країн, зокрема, Яніку Мерило, фахівця з електронного урядування в Естонії. Всі вони допомагатимуть на етапі впровадження та подальшого використання цієї послуги.

Читайте також: ID-картка у Львові буде безкоштовною

Для того щоб скористатися послугами Mobile ID, слід мати спеціальну SIM-картку, яку можна отримати у мобільного оператора.

Читайте також: Львів’яни зможуть замовляти найпопулярнішу довідку через інтернет

Варто зазначити, що Mobile ID успішно працює в  20 країнах світу, відтак, впровадження даного стандарту в Україні, стане суттєвим поштовхом на шляху до гармонізації українського документообігу з європейськими стандартами та вимогами.

Читайте також: Особистий кабінет мешканця та картка львів’янина. Що нового?

За даними прес-служби Львівської міської ради

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!