У Львові вперше в Україні видалили рубець гортані в дитини без жодних розрізів

1900 0
У 12-річної дівчинки стеноз гортані був аж 70%.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

ЛОРи львівського ОХМАТДИТу спільно з польськими колегами провели ендоскопічну операцію з видалення рубця гортані у 12-річної дівчинки. Таке втручання за унікальною методикою в Україні провели вперше. Дитина, яка постійно задихалася, вже через 2 години після операції танцювала. Про це повідомляють у пресслужбі лікарні.

Читайте також: Лікарі ОХМАТДИТу прооперували 11-річного хлопця, в якого був гній з мозку

У юної пацієнтки стеноз гортані був вже на 70%. Дівчинка просто задихалася, і не маючи змои робити елементарні речі. Раніше вона перенесла вже 4 операції для видалення рубців і папілом, однак вони допомагали ненадовго. Зі слів лікарів, чергова операція полегшила б життя дитині максимум на тиждень. Тому вирішили застосувати сучасний ефективний метод.

Читайте також: У Львові вперше в Україні провели операцію за допомогою методики віртуальної реальності

«В операційній дівчинці усунули великий рубець гортані ендоскопічним способом (традиційно без розрізів) за унікальною методикою і встановили тимчасову розпірку, щоб гортань більше не звужувалася. Батьки дівчинки дуже хвилювалися, бо дитина дуже важко переносила наркоз, але для неї наш анестезіолог Ростислав Міщук підібрав найсучасніші і найбезпечніші препарати і через 2 години після операції наша маленька пацієнтка уже танцювала», – повідомляють у лікарні.

Відтепер 12-річна пацієнтка може забути про проблеми з диханням і часті операції, додають медики.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!