У Львові вперше за півтора року запрацювала Дитяча залізниця. Фото

3469 0
Сьогодні протягом дня дітей запрошують кататися безкоштовно.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові запрошують на відкриття 70-го сезону руху поїздів Дитячої залізниці. З нагоди Дня захисту дітей для дорослих перший рейс буде безкоштовним, а діти зможуть їздити безкоштовно протягом цілого дня.  

Діти кажуть, що їм тут подобається, бо можна знайти багато друзів, навчитися контролювати порядок у вагонах, спробувати себе у ролі провідника. 

«Я вже давно сюди прийшов, ще у 2015-му році. Спочатку був провідником, також машиністом, а зараз – начальник поїзда», – коментує Tvoemisto.tv 16-річний Олександр. 

На Залізниці зберегли давні тепловози, зокрема локомотив 102 1960-го року випуску. За словами начальника Львівської дитячої залізниці Дмитра Венгера, це єдиний діючий тепловоз чеського виробництва на теренах колишнього радянського союзу, який експлуатують на Дитячій залізниці у Львові з 1966 року. 

«До нас приходять багато туристичних груп з Чехії та Австрій і просять нічого не робити з цими локомотивами, бо мало де можна такі побачити», – каже Дмитро Венгер. 

Минулого року дитяча залізниця не функціонувала через пандемію коронавірусу. 

«Нам було дуже складно за рік простою, бо в таких умовах важко проводити дітям заняття. Частину проводили дистанційно», – каже Дмитро Венгер. 

До того ж, за цей час були випадки вандалізму, коли малюнками пошкоджували вагони, вибивали вікна. 

Минулого року не набирали дітей на навчання, однак на Залізниці сподіваються, що з жовтня зможуть це зробити після послаблення карантину. Зазвичай на навчання беруть близько 650 дітей, воно є безкоштовним. 

Львівська дитяча залізниця працюватиме до кінця вересня. Протягом літа кожен охочий у суботу, неділю та на свята зможе проїхатися локомотивом. Варість квитка в одну сторону для дорослого становить 25 грн, для дитини – 12,5 грн. За попереднім записом можна також замовити екскурсію для груп. 

Софія Шавранська

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!