У Львові вперше за новою методикою формують крони 140-літньої магнолії

1962 0
Вартість робіт становить орієнтовно 16 тис. гривень.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові за новою технологією формують крону 140-річної магнолії кобус, що на вул. Парковій, 16. Методику кабелінгу в місті застосовують уперше. Про це повідомила керівниця управління екології Олександра Сладкова.

Кабелінгом називають стягування крони за допомогою спеціальних ременів. За її словами, ця техінка передбачає, що коли є гілки, які можуть відпасти, їх не обрізають, а навпаки – стягують, аби зафіксувати. Так вони зможуть служити дереву ще довго. 

Читайте також: У Львові погане повітря не через затори, — Олександра Сладкова

Вартість робіт становить орієнтовно 16 тис. гривень. Фінансує їх місцева ІТ-компанія, співробітники якої оголосили спільний збір коштів для порятунку дерева. Наразі вже видалили аварійні гілки дерева, що несли загрозу для перехожих та автівок.

Нагадаємо, що нещодавно у Львові на площі Галицькій біля ринку зрізали тополі і ясени, а згодом виріжуть і пні, а натомість посадять нові дерева. Львів’яни пропонують висадити там акації, багряники, магнолії або сакури.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!