Біля вулиці Просвіти у Львові упорядкують сквер

2020 0
До кінця цього року за 12 млн гривень відремонтують вулицю Просвіти.
Фото Мар’яни Іванишин

Фото Мар’яни Іванишин

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що цього року місто впорядкує сквер, який є неподалік ремонтованої вулиці Просвіти.

«Цього року попрацюємо над змінами самого скверу, який є біля пам’ятника Просвіти. Там треба навести порядок. Думаємо, щоб обласна адміністрація сам пам’ятник передала на баланс міста, ми тоді зможемо більше коштів на це скерувати», – зазначив Андрій Садовий.

Читайте також: На Левандівці облаштують сквер. Візуалізація

Як раніше розповів керівник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації ЛМР Ігор Савка, на Просвіти ремонтуватимуть 308 м дороги. Згідно з проектом, на вулиці відремонтують водогін, стічну та дощову каналізацію, встановлять гідрозатвори та дощоприймачі, перекладуть бруківку, а тротуари замостять плиткою із заїздом для маломобільних груп. Крім цього, тут відремонтують зовнішнє освітлення та встановлять дорожні знаки.

Роботи виконує ТОВ «Грант Захід», яке подало на тендер найдорожчу фінансову пропозицію – 12 029 000 грн. Договір із підрядником уклали 2 травня. Крім цього, 1 червня з компанією уклали додатковий договір, згідно з яким знизили вартість робіт на дві тисячі.

Читайте також: На вулиці Просвіти у Львові почали знімати бруківку. Фото

Довідка

За часів Австрії тут була площа Францисканська, пізніше цей сквер називали площею Гвардії Народової (на честь польських повстанців 1848 року), а від 1939 року площа не мала назви. У 1982 році на цій площі відкрили пам’ятник західноукраїнському радянському письменнику Олександрові Гаврилюку (1911-1941) за проектом скульпторів Еммануїла Миська, Дмитра Крвавича та архітектора Мирона Вендзиловича. У роки незалежності пам’ятник демонтували. 8 травня 1994 року на цій площі було встановлено пам’ятник «Просвіті» з нагоди 125–річчя цього товариства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!