У Львові врятували 16-річного хлопця, який після Сovid-19 впав у кому

1675 0
Хлопця вдалося врятувати завдяки апарату «Prismaflex» вартістю понад 850 тис. гривень.
Фото: ЗСДМЦ

Фото: ЗСДМЦ

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі врятували життя 16-річному хлопцеві із мультисистемним запальним синдром після перенесеного Сovid-19. Хлопець був у комі, але завдяки вчасному та правильному діагнозу та призначеному лікуванню із використанням апарату «Prismaflex» дитину вдалося врятувати. Про це повідомили у лікарні.

Читайте також: «До них зараз особлива увага». Що варто знати про коронавірус у дітей

За словами лікарки педіатра Віти Волощук, юнака вже виписали додому, але ще недавно він потрапив у відділення реанімації в критично важкому стані: у мозковій комі, із нирковою, печінковою, серцевою, дихальною недостатністю, важкою тромбоцитопенією та важкою коагулопатією.

Завдяки апарату «Prismaflex», який придбали за 852 995 тис. грн, рятуватиме дітей із нирковою, серцевою та печінковою недостатністю. Це вже другий такий апарат в лікарні, який дасть можливість лікарям одночасно лікувати кількох пацієнтів, в яких гострі критичні стани, зокрема важкий перебіг мультисистемного запального синдрому після перенесеного Covid-19.

Нагадаємо, про те, що варто знати про коронавірус у дітей, чим він небезпечний і як не допустити ускладнення та госпіталізації, читайте у матеріалах.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!