У Львові вшанували пам'ять командира УПА Романа Шухевича

2513 0
5-го березня на вул. Білогорща у Львові вшанували пам’ять генерала-хорунжого та головного командира УПА Романа Шухевича.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

Представники обласної та міської влади, громадськість міста, почесна варта ліцеїстів Львівського державного ліцею ім. Героїв Крут та салютна команда громадської організації «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» вшанували пам'ять українського політичного і державного діяча, поклали квіти до пам’ятника Роману Шухевичу та спільно помолились. На віче біля пам’ятника головнокомандувачу УПА виступили керівники області та міста, – повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Читайте також: У Львові встановлять дві меморіальні таблиці учасникам АТО 

«Дивлячись на постать Романа Шухевича і розуміючи, які сьогодні є виклики перед Україною, сила волі і віра – це єдиний ключ, який може сьогодні бути для нас, для міст, для країни. Я недавно почув модну дуже цікаву думку, що дев’ятнадцяте сторіччя було часом імперій, двадцяте – наддержав, а двадцять перше – міст, які будують сильні країни. Тому що в містах гуртуються сильні громади, які вірять, які творять справжню, сильну Україну. Великої єдності і віри! Слава Україні!», – зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Довідка. Роман Шухевич – Український політичний і державний діяч, член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів та генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії. Народився 30-го червня 1907-го року у Львові. Посмертно Романові Шухевичу було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена Держави. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!