У Львові відкрили пам'ятну дошку розстріляним членам ОУН

2372 0
На вулиці Городоцькій, 20 відкрили пам’ятну дошку Василю Біласу та Дмитру Данилишину.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Сьогодні, 23 грудня, на стіні колишньої тюрми «Бригідки» на вул. Городоцькій, 20 відбулись заходи з вшанування розстріляних у 1932 році членів ОУН Василя Біласа та Дмитра Данилишина. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Сьогодні світлий день, сьогодні багато людей, сьогодні життя бурлить, а колись тут творились страшні речі. Історія є складною, героїчною, але вона є у постатях величних людей», – сказав Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, під час церемонії відкриття пам’ятної дошки.

Читайте також: У Львові знайшли 5 нових архівів ОУН

Пізніше відбулось покладання квітів та лампадок до могил Василя Біласа та Дмитра Данилишина на Меморіалі Українських Січових Стрільців. Окрім того, учасники заходу поклали квіти та лампадки до пам’ятного хреста на Кортумовій горі за Янівським цвинтарем та провели молитву за 28-ма розстріляними членами Організації Українських Націоналістів.

Нагадаємо, раніше виконком ЛМР погодив встановлення меморіальної таблиці на стіні львівського СІЗО, в якому за часів Польщі розміщувалася тюрма «Бригідки».

Опублікував Микита Гладченко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!