У Львові вшанували захисників України. Фото

2876 0
На Личаківському цвинтарі вшанували полеглих за незалежність України та перепоховали вояків-УПА.
фото ЛОДА

фото ЛОДА

З нагоди Дня захисника України та 76-ї річниці створення Української повстанської армії у неділю, 14 жовтня, львів’яни, військові, близькі та рідні захисників Української держави вшанували Героїв, похованих на полях почесних поховань Личаківського цвинтаря, передає прес-служба ЛОДА.

Спершу квіти поклали до Меморіалу невідомому вояку Української повстанської армії, опісля – до могил борців за незалежність України, котрі спочивають на полі почесних поховань № 67 та загиблих під час проведення ООС на сході України на полі почесних поховань № 76.

Опісля священики відслужили чин панахиди за Героями, які віддали своє життя за нашу державу.

«Такі дійства як сьогодні, відбуваються у кожному місті, у кожному селі нашої країни. Адже біда постукала майже у кожні двері, біда під назвою "війна" змусила нас жити у час змін. Дерево нашої української свободи уже рясно полито кров’ю патріотів. Ми воюємо за усіх дітей, які втікали від війни. І вони повернуться у свої домівки, на свої вулиці, у свої школи. Свято Покрови, День козацтва та День Захисника цього року особливе, адже ми святкуємо його на державному рівні», - звернувся до усіх присутніх учасник АТО Віталій Смілка.

Читайте також: Сьогодні в Україні святкують свято Покрови: історія та традиції

Також сьогодні на Личаківському цвинтарі перепоховали воїнів УПА. Місце поховання вояків знайшли у с. Верхня Білка Пустомитівського району. Про місця захоронення інформацію повідомили мешканці села.

Дослідники запевняють, рік поховання встановити важко, однак в одного з повстанців знайшли радянську газету за липень 1944 року. Останки ексгумувало «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

Усі заходи відбулись за участі військовослужбовців роти почесної варти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та у супроводі військового оркестру.

Фото прес-служби ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!