У Львові вшанували жертв Скнилівської трагедії

2265 0
15 років тому на військовому летовищі загинули 77 осіб, 250 отримали травми. За кількістю загиблих це найбільша катастрофа в історії авіаційних шоу.
Фото: Львівська ОДА

Фото: Львівська ОДА

У капличці Всіх святих українського народу і пам’яті жертв Скнилівської трагедії біля летовища відслужили літургію та парастас за загиблими. Опісля усі вирушили до «Сегменту пам’яті» на аеродромі. Там поклали квіти до могил та біля пам’ятного знаку на місці трагедії отці відслужили літію, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Участь у поминальних заходах взяли родичі загиблих, представники громадськості і влади, а також духовні особи різних конфесій.

До 15-ї річниці пам’яті жертв і постраждалих, Львівська міська рада виділила 86 тис. грн. на одноразову матеріальну допомогу для 43 членів сімей загиблих в авіакатастрофі.

Скнилівська трагедія сталась під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу ВПС України на летовищі «Скнилів»  у Львові 27 липня 2002 року. Внаслідок падіння винищувача Су-27УБ  у натовп глядачів, загинуло 77 осіб (серед них – 28 дітей) і постраждало близько 250 людей. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!