У Львові вшанували пам’ять жертв Голодоморів. Фото

1380 0
Цьогоріч світова інформаційна кампанія до роковин проходить під гаслом: «Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!».
Фото: Іван Станіславський, Твоє місто

Фото: Іван Станіславський, Твоє місто

Сьогодні у Львові вшанували пам’ять жертв жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. Львів’яни запалили у своїх доміках чи офісах свічку, також акція «Свіча пам’яті» пройшла поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку.

Зокрема, мешканці Львова о 16:00 в пам’ять про невинно замучених голодом поставили свічечку на підвіконня у своїх доміках чи в офісі.

Також поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку пройшла акція «Свіча пам’яті», під час якої львів’яни, що зібралися, вшанували пам’ять жертв Голодморів.

Зокрема, вони долучилися до Загальнонаціональної хвилини мовчання та екуменічної панахиди.

Нагадаємо, День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій вшановують в Україні щорічно у четверту суботу листопада. Цьогоріч світова інформаційна кампанія до роковин проходить під гаслом: «Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!».

Як засвідчило опитування, проведене Соціологічною групою «Рейтинг», 93% респондентів погоджуються з твердженням про те, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу. Лише 3% – заперечують це, вагалися з відповіддю – 4%.

«За останні десять років відбулося зростання у півтори рази кількості респондентів, які погоджуються з тезою про те, що Голодомор 1932-33 років є геноцидом українського народу (у порівнянні із минулим роком – зростання на 8 в.п.). Голодомор 1932-33 рр. визнають геноцидом абсолютна більшість мешканців як західних, центральних, так і південно-східних областей країни. Також не зафіксували значимих відхилень у вікових розподілах у цьому питанні», – зазначають соціологи.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!