У Львові вшанують пам'ять Героїв Небесної Сотні. Перелік заходів

3076 0
У лютому Україна відзначатиме річницю трагічних подій, що сталися на Євромайдані та вшановуватиме пам'ять Героїв Небесної Сотні. З цієї нагоди у Львові також відбудеться ряд заходів.

«Ми збережемо Віру»

У четвер, 19 лютого, в рамках вшанування пам’яті борців за волю та гідність України запланована тиха хода «Ми збережемо Віру», яка розпочнеться о 13.00 год. Під час ходи учнівська та студентська молодь організовано пройде від Львівських університетів до площі перед пам’ятником Т. Шевченку (пр. Свободи). На площі о 14.00 год. відбудеться також флеш-моб, учасники якого планують прикрасити конструкцію біля пам’ятника власноруч зробленими маками.

«Свіча пам'яті»

У п’ятницю, 20 лютого, о 19.00 год. на площі перед пам’ятником Т. Шевченку (пр. Свободи) відбудеться акція «Свіча пам’яті», учасники якої з допомогою лампадок зі свічками викладуть форму тризуба.

«Акція «Свіча пам’яті» буде зовнішнім виявом єднання всіх українців, та пам'яттю про загиблих Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за нас і цим змінили нас внутрішньо, ментально та духовно. Запрошуємо до участі усіх львів’ян та людей доброї волі», - повідомили в управлінні внутрішньої політики Львівської міської ради.

«Підняття державного прапора України»

Також з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, 22 лютого о 15.00 год. на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань № 67 відбудеться екуменічна панахида та урочисте покладання квітів. Вперше на місці поховань буде піднято державний прапор України.

Організовують заходи Львівська міська рада, Студентська рада Львова, спільно з громадськими організаціями та об`єднання, учнівською і студентською молоддю міста. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!