У Львові вшосте оголосять тендер на будівництво пішохідного моста на Головатого – Сулими

1997 0
На будівництво моста оголошували тендер 5 разів.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Договір із підрядником ТзОВ «Західтрансбуд», який мав будувати пішохідний міст, розірвали. Про це Тvoemisto.tv повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Читайте також: Вартість будівництва моста на Шевченка – Ковча зросла до 40 мільйонів гривень

«На Головатого – Сулими п’ять разів оголошували тендер. На п’ятий раз з’явився підрядник, який, на жаль, не володів достатнім ресурсом і не розпочинав роботи вчасно, тому ми розірвали з ним договір», – пояснив Олександр Одинець.

Наразі у департаменті оновлюють проєктно-кошторисну документацію, щоб заново розпочати процедуру.

«Вартість будівництва очевидно зміниться, а також можливо проєктні рішення, які осучаснять цей міст до доступності, тому що проєкт був розроблений ще у 2015-2016 роках», – сказав Олександр Одинець.

Цей об’єкт не є складним, але він специфічний, бо складається із мателоконструкцій, які треба замовити і виготовити.

«Мало підрядних організацій, які готові вкласти спочатку свої кошти, а потім отримати кошти. Думаю, знайдеться компанія, яка має досвід і технічно-матеріальну базу, щоб це зробити», – пояснив чиновник відсутність охочих будувати міст.

У департаменті, крім цього, розробляють проєктно-кошторисну документацію із реконструкції шляхопроводу на вулиці Кульпарківська, який пролягає через залізничну колію, а також із облаштування шляхопроводу тунельного типу під залізничною колією, який має зв’язувати вулицю Суботівську проєктовану із вулицею Шевченка.

Читайте також: Які вулиці Львова ремонтуватимуть у 2020 році. Перелік

Нагадаємо, що попередня вартість будівництва моста становила 8, 5 млн грн. Міст мав би пролягти над залізничною колією та сполучити два райони – Франківський і Залізничний, а також скоротити час добирання між сусідніми вулицями, які розділяє колія.

Містобудівні умови та обмеження на проєктування пішохідного мосту між вулицями Сулими та Головатого погодили ще наприкінці 2017 року. Завершити роботи мали до червня цього року.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!