У Львові встановлять куб з бруківкою – внутрішній «майдан»

2416 0
8 листопада о 16:00 у парку «На Валах» біля вул. Підвальної стартує арт-проект «Мистецький роздум-символізм «Завтра». В основі проекту етнографічний матеріал, зібраний у трьох найзнаковіших містах України (Львів, Київ, Харків) в перші дні громадських протестів (Євромайдан) до сутичок на вул. Грушевського в м. Києві і містить представлені на полотні уявлення громадян про майбутній шлях розвитку України.

«Метою проекту є співставлення в свідомості громадян їхнього ставлення до громадянського суспільства та себе в ньому до та після військового втручання в мирні протести під час революційних подій «Євромайдану» шляхом оцінки арт-об’єктів та етнографічного матеріалу», – анонсують організатори.

8 листопада розпочнеться перша частина проекту, яка передбачає роботу з простором вулиці, а саме встановлення біля будівлі Львівської облдержадміністрації куба з плексигласу, розміром 1 м3, в який поміщено бруківку. Куб є закритим, без доступу до предметів у ньому, представляє собою артефакт, тобто – це територія «майдану» в кожному з нас, який діє як нагадування: «Пам’ятай, що саме ти твориш своє майбутнє, свою країну». До річниці початку Євромайдану планується початок роботи в галерейному просторі – експозиції полотен.

«Актуальність проекту полягає в тому, що саме зараз, на нашу думку, відбувається трансформація свідомості та світосприйняття громадян України з посттоталітарної системи координат до демократичних і гуманістичних цінностей, що виявилось таким загальнонародним суспільно-політичним рухом, як Євромайдан. Тому на сьогоднішній день діяльність нашої команди (митців різного профілю та громадських активістів) спрямована на загострення значимості впливу кожного громадянина в долі держави, формуванні громадянського суспільства та свободи слова в різних регіонах країни як загальної цінності шляхом поширення вище перелічених цінностей в формі сучасного мистецтва», – зазначають організатори.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!