На фасаді будинку у Львові, де жив Станіслав Лем, встановлять пам'ятну таблицю

2564 0
Таблицю встановлять у рамках відзначення 100-ліття з дня народження всесвітньовідомого письменника, філософа й фантаста Станіслава Лема. Він народився 12 вересня 1921 року.
Фото: Culture.pl

Фото: Culture.pl

У Львові встановлять інформаційну таблицю всесвітньо відомому фантасту Станіславу Лему. Її розмістять на фасаді будинку на вулиці Богдана Лепкого, де він провів своє дитинство. Таке рішення сьогодні, 13 серпня, прийняв виконавчий комітет ЛМР.

Читайте також: Давайте повернемо Станіслава Лема рідному місту

Пам’ятну таблицю планують встановити на вулиці Богдана Лепкого на кам’яниці №4, де жив письменник. Текст інформаційної таблиці ще погоджуватимуть. Таблицю встановлять у межах святкування 100-ліття з дня народження письменника, філософа й фантаста Станіслава Лема. Він народився 12 вересня 1921 року, а помер у 2006 році у Кракові.

Будинок, в якому жив  Станіслав Лем у Львові (нині це вулиця Богдана Лепкого, 4)

Твори Станіслава Лема переклали на пів сотні мов і видали загальним накладом 35 млн примірників. Письменник народився у Львові, тут навчався в гімназії та університеті, написав перший роман та прожив першу третину свого життя, про що яскраво розповів в автобіографічній книзі «Високий Замок». Із повторним приходом радянських військ та зміною кордонів у 1945 році письменник переїхав до Польщі та вже не повернувся до рідного міста. Водночас він завжди наголошував, що є львів’янином і залишиться ним до смерті.

«Я не можу сказати, що повністю щасливий. Моє щастя залишилося, коли довелося залишити Львів», – писав він.

Читайте також: У Львові розпочали облаштовувати простір Станіслава Лема. Як зміниться площа

Додамо, що програму відзначення 100-ліття з дня народження Станіслава Лема у Львові прийняли на засіданні сесії міськради 25 березня. Вона розрахована на 2021 рік та визначає стратегію проведення загальноміських заходів із популяризації постаті та творчого спадку письменника.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!