У Львові встановлять смітники для прибирання за собаками. Де і коли?

3200 0
Уже невдовзі в одному з районів Львова облаштують спеціальні станції, завдяки яким львів’яни, які гуляють зі своїми собаками, зможуть прибрати після них.
Фото: eos-lviv.wix.com

Фото: eos-lviv.wix.com

Як розповіла Tvoemisto.tv координатор проекту «Місто, дружнє до собак» Ольга Кирилович, свого часу вони отримали грант на встановлення відповідних станцій для прибирання за собаками та піврічний запас необхідних для цього пакетів. В рамках пілотного проекту місцем облаштування було обрано Сихівський район. Саме там серед мешканців влітку було проведено опитування, щоб дізнатися, де краще встановити такі станції. Так було визначено 40 локацій. Самі ж станції було замовлено у Києві.

Та для того, щоб їх встановити, учасники ініціативи мають отримати відповідне рішення від сесії Львівської міської ради. Найближче таке засідання відбудеться 17 грудня 2015 р. Саме там депутати мають розглянути це питання. Як зазначила Ольга Кирилович, якщо на сесії приймуть це рішення, станції будуть встановлені вже за декілька днів.

Однак на цьому активісти на планують зупинятися. За словами Ольги Кирилович, вже зараз є усна домовленість, що такі станції можуть бути встановлені і в інших районах міста за кошти бюджету Львова. Разом з тим в ініціативі «Місто, дружнє до собак» шукають львівських розробників, які б погодилися виготовити відповідні станції, щоб здешевити проект.

Спілкувався Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!