У Львові встановлять унікальну велопарковку зі свічок

2232 0
24-26 липня протягом трьох днів львівські ковалі відновлюватимуть браму Музею історії релігії, а також куватимуть оригінальні авторські підсвічники. Також під час Ковальських днів відбудеться презентація нової велопарковки, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
фото: nqst.livejournal.com

фото: nqst.livejournal.com

У рамках Ковальських днів на площі Музейній відновлять ковані ворота у внутрішній дворик Музею історії релігії. Автором та виконавцем брами є член Національної спілки художників України, заслужений художник України Олег Боньковський. Саме під його керівництвом Іван Борисяк, учень відомого художника, та інші львівські ковалі протягом трьох днів будуть відновлювати ворота. Варто зазначити, що саме через ці ворота проїжджали славнозвісні д’Артаньян і три мушкетери в однойменному фільмі.

Також під час Ковальських днів відбудеться презентація кованої велопарковки. Її автором є відомий львівський митець Іван Борисяк. Особливістю велопарковки є те, що кожен її сегмент виконаний у формі свічки. І це не випадково, адже встановлена вона біля Львівської свічкової Мануфактури і, крім своєї основної функції, також стала ще одним арт-об’єктом міського простору.

Усі, хто відвідає Ковальські дні на площі Музейній, не тільки зможуть поспостерігати за роботою ковалів і взяти участь у майстер-класах, але й також придбати унікальні авторські підсвічники, які будуть куватися на очах у відвідувачів. Ковалі обіцяють, що підсвічники будуть особливими, «теплими», адже берегтимуть жар вогню та тепло рук майстрів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!