У Львові встановлять ваги для сміття

1806 0
Впродовж двох тижнів у Львові запрацюють три сміттєві ваги.
фото: znaj.ua

фото: znaj.ua

На вул. Шевченка, на Сихові та на ЛКП «Збиранка» готують до експлуатації три сміттєві ваги для зважування відходів, що вивозять за межі Львова. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Ваги на ЛКП «Збиранка» та по вул. Шевченка будуть готові вже цього тижня, вага на Сихові – наступного. 

За інформацією департаменту з питань поводження з відходами Львівської міської ради, перша вага стоятиме на колишній території заводу «Сільмаш» (вул. Шевченка, 321). Друга вага розташовуватиметься на території ЛКП «Збиранка» (вул. Жовківська). Третя вага – поблизу ринку «Шувар», що на Сихові.

Читайте також: Наглядова рада контролюватиме кошти на вивіз сміття зі Львова

«Сміттєві ваги стоятимуть зручно для машин, що вивозитимуть відходи по різних напрямках. Так, наприклад, з ЛКП «Збиранка» машини зі зваженими відходами рухатимуться на північ у напрямок Великих мостів, Сокаля, Червонограда, Буська та Бродів. Із вул. Шевченка після зважування відходи везтимуть на захід – у сторону Новояворівська. Із «Шувару» машини їхатимуть на південний напрямок – у сторону Миколаєва, Борислава та Самбора», – повідомив директор департаменту з питань поводження з відходами ЛМР Іван Рудницький.

За словами Івана Рудницького, ваги стоятимуть на вулиці. Машина з відходами заїжджатиме на вагу, після чого спеціально призначений лаборант обраховуватиме вагу відходів, віднявши від загальної ваги паспортну вагу машини.

У департаменті зазначають – комплексні роботи над кожною зі сміттєвих ваг вартують близько 50 тис. грн. Комплекс робіт включає як механічні доробки, так і встановлення програмного забезпечення.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!