У Львові встановили лавочку для споглядання неба

12917 2
У Львові на площі Митній в межах воркшопу з ревіталізації цієї площі встановили незвичну лавочку. Своєрідний лавочко-лежак дає змогу не лише посидіти з комфортом на площі, а й полежати, дивлячись на небо.
Фото: urbaanideas

Фото: urbaanideas

"Ще коли робили проект по самій площі, то вирішили, що треба щось із нього реалізувати, аби люди відразу могли побачити і відчути, як може змінюватися площа навіть від мінімальних втручань. Найбільше тут бракувало меблів, тож їх і вирішили втілити в життя. Тут дуже багато студентів, десь близько 1000 у поліграфічному коледжі, думаю, їм вони знадобляться, крім того, багато людей просто йде транзитом крізь площу, а ще багато чекає на транспорт, дехто просто домовляється тут зустрітися – залюднене місце ця площа Митна, але разом із тим дуже неорганізована і незагосподарьована", – пояснила вибір об'єкту співзасновник Urbanideas Ольга Криворучко.

Меблі робили учасники воркшопу, а саме: Богдан Прохасько, Павло Петрич та Роман Вербіщук.

"Всього ми витратили 2000 гривень на матеріали (дерево і шурупи), інструменти були свої. Ще маємо покрити захистом – поки цього не робили, бо наш лавко-лежак відразу набув популярності і тепер важко застати його порожнім. Одна дівчинка з мамою гуляла, каже: о тут є лежаки, вода в фонтані, та тут як на морі! Це була мега-похвала! А ще тепер це місце, де у Львові можна подивитися на небо і на зорі", – розповіла Ольга Криворучко.

Врокшоп реалізувала організація Urban Ideas: "Зібралося 9 молодих архітекторів, які упродовж 4-х днів працювали над концепцією ревіталізації площі Митної, і ще два дні виконували прототипи вуличних меблів. Сам проект можна буде побачити на презентації 26 червня о 19:00 на самій Майстерні, де також буде фото і відео-звіт як все відбувалося", – розповіла Ольга Криворучко.  

Організатори дуже сподіваються, що вдасться реалізувати весь проект ревіталізації площі. А, крім того, анонсують на вересень ще один воркшоп, який стосуватиметься облаштування іншої площі.

Нагадаємо, воркшоп відбувся в межах Майстерні міста, яка триває у Львові з 6 до 30 червня.


Читайте також:
25 Червня, 2014 17:07
Ніна А з голубами що робити? Вони ж всю площу разом з лавочками (старими, новими) і фонтаном, і довколишніми будинками загадили так, що стати нема де, хто ж там лягати буде?!
24 Червня, 2014 18:55
Хтось замініть будь ласка, посилання на сторінку Урбан Айдіас на ось цю
[***]://urbanideas.com.ua/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!