У Львові встановили опору для велосипедистів за європейським зразком. Фото

4373 1
До Європейського тижня мобільності 2014 у Львові вперше в Україні встановлено опору для велосипедистів на перехресті. Вона допомагає велосипедистам дочекатися зеленого сигналу світлофора не злізаючи з велосипедам. Також старт з місця є значно швидшим, бо ви можете відштовхнутися від опори чи одразу почати крутити педалі сидячи в сідлі.
Фото: Fb/Європейський тиждень мобільності

Фото: Fb/Європейський тиждень мобільності

Її встановив GIZ. Ціна однієї опори коливається в межах 1400 гривень.

«Звісно, таких стійок потрібно більше, але про це можна буде говорити хіба що наступного року. Таких штук багато в Іспанії, великих містах Скандинавії, Польщі, і нещодавно почали облаштовувати у США. Львів не відстає від тенденцій. Це зручно особливо на регульованих і великих перехрестях. Чекати зеленого світла велосипедистам значно легше, бо не треба докладати зусиль при зупинці і старті – тобто щоразу злазити і залазити на сідло», – розповівTvoemisto.tv координатор ЄТМ у Львові Дем’ян Данилюк.

 


Читайте також:
2 Жовтня, 2014 17:20
666 ... а де знайшли "зразок" , за яким оті "львівські велодорожкі" розмістили на хідниках ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!