У Львові встановили пам’ятник Герою АТО Віктору Гурняку. Відео

2441 0
У Львові відкрили та освятили пам’ятний знак загиблому бійцеві батальйону «Айдар», пластунові та фотокореспонденту Віктору Гурняку. На могилі героя встановили бронзову фотокамеру, на якій символічно вирізьбили кадр з останнього знімка, зробленого Віктором.
Фото агенції Lufa

Фото агенції Lufa

Віктор Гурняк загинув 19 жовтня минулого року під час мінометного обстрілу на Луганщині, вивозячи поранених у безпечне місце. Від початку АТО він допомагав бійцям як волонтер, пізніше й сам проміняв фотокамеру на автомат і пішов обороняти Батьківщину. На Личаківському кладовищі до роковин його загибелі встановили пам’ятний знак у вигляді бронзового фотоапарату, зібрались родина, друзі, бойові побратими, колеги-фотокореспонденти та місцеві пластуни. Усі вони пам’ятають Віктора як добру і світлу людину.

 «В першу чергу це людина, яка вміла жертвувати собою. Він завжди дотримувався точки пластового закону «допомагати іншим». Тобто, завжди він спершу комусь допоможе, а потім думав про власні інтереси, – пригадує друг Віктора Гурняка, пластун Назар Зелінка. – Нема розуміння того, насправді, що Віктора нема серед нас вже рік. Але поки ми будемо їх памятати, допоки будемо згадувати і в Пласті, і дітям будемо розказувати героїчні подвиги його, тобто на його героїзмі виховувати. Фактично нам зараз треба на тих новітніх героях виховувати майбутнє покоління. От тоді я вірю, що й держава зміниться. Коли ми будемо памятати, коли ми будемо вивчати життя їхнє. Насправді ти розумієш, вже після того, як втратив людину, ти розумієш наскільки ці люди всі були світлі, великі».

Читайте також: З’явився фільм про Віктора Гурняка, який загинув в АТО

Нагадаємо, Віктору Гурняку було 27 років. Він працював фотогафом для агентств УНІАН, Reuters, LUFA, інтернет-видання INSIDER. Багато років присвятив організації ПЛАСТ.

За інформацією: nrcu.gov.ua, telekritika.ua, tenews.te.ua.

Опублікувала Наталія Середюк 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!