У Львові встановили перший апарат для друку неперсоналізованих карток «Леосіті»

3331 0
Планують доставити додаткові механізми, які дозволятимуть придбати транспорті картки, але це у перспективі.
фото: леокарт

фото: леокарт

У Львові встановили перший апарат для друку неперсоналізованих карток, за якими можна буде користуватися громадським транспортом міста. Наразі його змонтували на автостанції №2, що на вул. Богдана Хмельницького. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Уже змонтували на автостанції, що на вул. Хмельницького. Людина через POS-термінал може просто поповнити картку. Але це обладнання компанії-підряника «Мікроелектроніки», тому, все, що стосується монтажу, експлуатації та обладнання, є проблемою (через війну та введення воєнного стану чеську компанію посольство відкликало із України, – ред.). Наразі генеральний підрядник працює не на місці, а дистанційно», – каже він.

Читайте також: Де у Львові можна оформити пільгові транспортні квитки

Ще такі апарати мають встановити, здебільшого, у ключових локаціях – інших автостанціях, залізничному вокзалі, аеропорті тощо. Також уже на діючих апаратах, у POS-терміналах, в яких поповнятимуть картки, планують доставити додаткові механізми, які дозволятимуть придбати транспорті картки, але це, за його словами, у перспективі.

«Наразі фіналізуємо роботу обладнання, видаємо транспортні картки, а тоді за наявності підрядників рухатимемося до безготівкового розрахунку», – додає він.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

Нагадаємо, що з 13 січня у Львівській МТГ запустили перший етап впровадження електронного квитка. На цьому етапі взаємодіють із пільговими категоріями мешканців громади. Водночас оператори мали допомогти розмістити обладнання (апарати з продажу квитків) у орієнтовно 400 локаціях міста. Йдеться про такі місця, як аеропорт, вокзал, автостанції, ТРЦ, зупинки та інші. 

Так, з запровадженням е-квитка у місті платити за проїзд можна буде кількома способами: банківською карткою (через Apple Watch чи через мобільний телефон через NFС, чи PayPass); карткою Леосіті (неперсоналізована, персоналізована та персоналізована для пільговиків, яка зберігатиме інформацію про пільгу); з допомогою мобільної аплікації, яка генеруватиме QR-код; заплатити готівкою водієві (водій матиме принтер, аби видрукувати квиток, компостувати його не потрібно). При оплаті готівкою квиток буде дорожчим, ніж якщо ви оплачуєте іншим способом. Також буде можливість придбати абонемент на 360, 180 днів, 90 днів. 

Щоби оформити картку пільговикам, потрібно записатись в електронну чергу в один із територіальних підрозділів ЦНАП або подати документи онлайн через особистий кабінет мешканцяДетальніше про е-квиток у Львові читайте у матеріалі.

Вікторія Савіцька

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!