У Львові встановили ще три питних фонтани

2787 0
Вода до питного фонтана потрапляє міським водогоном із підземних джерел свердловин.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові з'явилося ще три нові питні фонтани. Цього тижня працівники «Львівводоканалу» завершили їхнє встановлення на пр. Свободи (поруч із пам’ятником Тарасу Шевченку), на вул. Підвальній, поруч із Пороховою вежею, та на площі Митній. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Фонтани на пр. Свободи та пл. Митній є двосекційними і зручними для людей із обмеженими можливостями, а фонтан на вул. Підвальній має три секції. Третя – для собак.

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Вода до питного фонтана потрапляє міським водогоном, кажуть у «Львівводоканалі», із підземних джерел свердловин. Важливо, що львів'яни не контактуватимуть губами з металом фонтанів – стійкий потік води дозволяє напитися без контакту із краном.

Довкола них відновили благоустрій. Воду з фонтанів відібрали на аналіз, який показав, що вода відповідає усім нормам та стандартам.

Нагадаємо, напередодні питний фонтан встановили на площі Ринок біля Ратуші. Усі п'ять фонтанів вартували місту 587 тис. грн. Їх виготовлили з нержавіючої сталі і вони є стійкими до вандалізму. Для того, щоб почала текти вода, необхідно натиснути на кнопку на металевій конструкції фонтана.

Додамо, що у Львові питний фонтан розташований на площі Маланюка. Його встановили у 2018 році.

Фото пресслужби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!