У Львові встановили стелу Меморіалу Небесної Сотні. Фото

3664 0
Тепер стелу заливатимуть кортеном. До літа роботу над об’єктом обіцяють повністю закінчити.
Фото: Олександр Мазуренко

Фото: Олександр Мазуренко

У Львові встановили стелі Меморіалу Небесної Сотні. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Надалі на стелі змонтують спеціальний металевий каркас із кортену, а весною облаштують територію. Меморіал повністю має бути готовим до літа.

На сьогодні вже виконано роботи на суму близько 2 млн гривень. Окрім встановлення стели, тут залили фундамент під оглядові майданчики, а також гравірують портрети Героїв Небесної Сотні на нержавіючій сталі. Основні роботи з будівництва Монумента планують закінчити впродовж місяця. Загальна вартість робіт становить 10 млн 836 тис гривень.

Читайте також: Як виглядатиме меморіал Небесної сотні у Львові. Візуалізація

Цього року також планують облаштувати територію перед стелою, замостити її бруківкою, облаштувати три оглядові майданчики, провести водовідведення та освітлення.  

Нагадаємо, облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні минулого року. Переможця конкурсу на найкращий проект меморіалу визначили у лютому 2017 року. У конкурсі взяли участь 25 ідей. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв.

17  квітня минулого року у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. У серпні ЛКП «Зелений Львів» провело торги та визначило підрядника робіт – ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становить майже 11 млн грн.

Фото прес-служби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!