Коли у Львові на перехресті вулиць Княгині Ольги – Бойчука встановлять світлофор

1553 0
Встановити світлофор на пішохідному переході через вулицю Княгині Ольги планували під час реконструкції трамвайних колії, утім проєкт ще в розробці.
фото вікторії савіцької

фото вікторії савіцької

У Львові на перехресті вулиць Княгині Ольги – Бойчука досі не встановили світлофор. Ця ділянка – одна з тих, де найчастіше на вул. Княгині Ольги траплялися ДТП. При цьому його встановлення міська комісія з безпеки дорожнього руху погодила ще у квітні минулого року. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив начальник відділу розвитку вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності ЛМР Павло Сирватка.

Встановити світлофор на пішохідному переході через вулицю Княгині Ольги планували під час реконструкції трамвайних колії, і він мав з'явитися на ділянці до кінця 2021 року. Утім проєкт ще перебуває в розробці, тому наразі не відомо, коли його можуть встановити.

Водночас світлофор встановили на іншій проблемній ділянці на вулиці Княгині Ольги, поблизу трамвайної зупинки «Шумського». Раніше начальник відділу капітального ремонту ЛМР Іван Матківський у коментарі Тvoemisto.tv розповідав, що світлофор на тій ділянці хотіли встановити ще до лютого 2021 року, але роботи відтягували через відсутність фінансування. На його встановлення заклали 1 млн гривень.

 

За даними патрульної поліції Львівщини, на вул. Княгині Ольги загалом сталось 26 ДТП за три місяці минулого року. Одного разу людину збили на пішохідному переході, а очевидці зазначали, що автівка мчала з такою швидкістю, що тіло відкинуло на 10-15 метрів. 

Нагадаємо, що вулиця Княгині Ольги – одна із найперспективніших магістралей Львова. Вона тягнеться понад три кілометри від центру міста на південь. Архітектори запевняють, що незабаром її забудова серйозно зміниться. А місто натомість лише обіцяє, що відремонтує трамвайну колію та облаштує простір біля ЦУМу. Як незабаром зміниться вулиця і простір на перехресті Наукової – Володимира Великого, якою була її історія, що тут вдалось втілити, а що не вийшло та якою вона може стати в недалекому майбутньому, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv
Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!