У Львові вводять "Картку львів'янина". Хто отримає першим: деталі

16753 0
Сьогодні у Львові презентували частину проекту з електронного урядування - «Картка львів’янина». Вже з вересня електронну картку почнуть отримувати учасники АТО. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
Zaxid.net

Zaxid.net

Першу в Україні ID-картку за зразком Естонії запроваджує АТ «Ощадбанк» за підтримки ICT Competence Center.

«Електронна картка львів'янина» - це сучасна соціальна банківська платіжна ID-картка, що матиме ексклюзивний дизайн. На карту буде нанесено фото та прізвище українською мовою.

«Це по-суті є найбільш універсальним рішенням ідентифікаційної картки громадянина. В Україні ми будемо перші, хто видаватиме з вересня картку з настільки широкою працюючою функціональністю», - зауважила Яніка Мерило, радник міського голови Львова. Зокрема, картка надаватиме доступ до 20 послуг.

Послуги, які картка надаватиме учасникам АТО:

1. Звільнення членів сімей учасників АТО від квартирної плати;

2. Безкоштовний проїзд у комунальному транспорті;

3. Безкоштовне харчування у дитячих садках та школах дітей учасників АТО;

4. Надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО;

5. Безкоштовне оздоровлення дітей учасників АТО;

6. Доступ до порталу «Особистий кабінет мешканця» та інше.

Користувачі «карток львів'янина» зможуть отримувати знижки в торговельних мережах міста, закладах медицини, освіти і культури, оплачувати комунальні послуги. Пільгові категорії львів'ян зможуть реалізовувати права на пільги, наприклад, на ліки за низькими цінами, більш істотні знижки в магазинах та багато іншого.

Також картка передбачає електронно-цифровий підпис користувача. Глова правління АТ «Ощадбанк»Андрій Пишний, додав, що для львів’ян розроблять унікальний дизайн картки, який передаватиме дух їхнього міста. В подальшому картку планують впроваджувати в інших містах України.

Нагадаємо, що 15 червня у Львові відкрили для пілотного користування «Особистий кабінет мешканця» з першими в Україні важливими для громадян електронними послугами та ідентифікацією людини. З того часу понад 800 мешканців скористувалися порталом. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!