У Львові вводять нові перепустки для в’їзду в центральну пішохідну частину. Як отримати?

2159 0
Згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради, з 1 серпня змінюється порядок регламентованого в’їзду в пішохідну зону центральної частини міста. Старі перепустки синього кольору анулюють, натомість вводять нові – червоного, жовтого та зеленого кольорів, залежно від категорії транспорту. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: goodrest.com.ua

фото: goodrest.com.ua

Мешканці – перепустка зеленого кольору

Право в’їзду, стоянки та паркування у спеціально відведених для цього місцях на територію пішохідної зони надається мешканцям, які проживають та зареєстровані на території пішохідної зони, а також власникам житлових приміщень, які знаходяться на території пішохідної зони, іншому члену подружжя, який має власний автомобіль, за наявності свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія, а також за умови оформлення дозволу.

Скільки діятиме перепустка?

Як підкреслює Юрій Діль, керівник «Муніципальної дружини» та радник міського голови з питань безпеки, для мешканців заїзд упродовж цілої доби залишається безкоштовним – потрібно лише виробити нову перепустку.

Платний заїзд діятиме винятково для автомобілів доставки, які працюють у пішохідній зоні з 8.00 до 11.00 год.

«Єдине прохання у нас до мешканців – не порушувати правил паркування, дотримуватись своєї зони, а також не паркувати авто на тротуарах чи газонах. Це порушення правил благоустрою, тож у такому разі ми будемо вживати заходів: за першим разом – попередження, за другим – обмеження заїзду на 1 добу, за третім – обмеження на місяць та розгляд спеціальною комісією, чи надавати такій людині цей дозвіл надалі», – пояснив він.

Де виготовлятимуть перепустку?

За словами посадовця, одну таку перепустку виробляють в межах 1 години. Діятиме вона впродовж року. «Ми розраховуємо для мешканців видати до 500 перепусток», – додає Юрій Діль.

Для отримання дозволу на регламентований в’їзд на територію пішохідної зони, власники транспортних засобів повинні надати в ЛКП «Муніципальна дружина» такі документи:

  • заяву на ім’я директора із зазначенням причин чи необхідності в’їзду на територію пішохідної зони;
  • копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, на який оформляється перепустка;
  • копію посвідчення водія;
  • копію паспорта громадянина України;
  • за необхідності – інші документи, що засвідчують право власності на житлове приміщення у пішохідній зоні історичної частини міста.

Після оформлення всіх необхідних документів, власникам транспортних засобів категорії «В» надається дозвіл у вигляді перепустки зеленого кольору із зазначенням зони стоянки та паркування.

Транспортні засоби, що здійснюють обслуговування мешканців та закладів – жовтого кольору

Транспортні засоби, які обслуговують мешканців пішохідної зони, підприємства та заклади на території пішохідної зони, для надання послуг та здійснення розвантаження/завантаження товарів, продуктів, тари тощо, за умови оформлення перепустки мають право на:

  • безоплатний в’їзд у пішохідну зону з 06.00 год до 08.00 год;
  • платний в’їзд у пішохідну зону з 08.00 год до 11.00 год, за умови здійснення попередньої оплати на рахунок ЛКП «Муніципальна дружина» за обслуговування системи в’їзду/виїзду у пішохідну зону;
  • перебування у межах пішохідної зони впродовж не більше однієї години.

«Ті автомобілі, які здійснюють доставку з 8.00 до 11.00 год, будуть сплачувати за місяць орієнтовно 140 грн. Це не надто висока сума. Ці кошти будуть витрачатись на обслуговування болардів», – пояснив Юрій Діль.

Документи

Для отримання дозволу на регламентований в’їзд на територію пішохідної зони, власники чи користувачі транспортних засобів повинні надати у ЛКП «Муніципальна дружина» такі документи:

  • заяву на ім’я директора із зазначенням причин чи необхідності в’їзду на територію пішохідної зони;
  • копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, на який оформлюють перепустку;
  • копію посвідчення водія;
  • копію паспорта громадянина України;
  • копію договору або інших документів, що засвідчують факт надання послуг на території пішохідної зони центральної частини міста;

у разі заїзду транспортного засобу з 08.00 год до 11.00 год – копію квитанції про здійснення оплати на рахунок ЛКП «Муніципальна дружина» за місяць чи день за обслуговування системи в’їзду/виїзду у пішохідну зону.

Після оформлення всіх необхідних документів, власникам чи користувачам транспортних засобів категорії «Г» надається дозвіл у вигляді перепустки жовтого кольору з зазначенням зони стоянки та паркування.

Спецтранспорт – червоний колір

Право в’їзду у пішохідну зону і перебування у ній на спеціально відведених місцях надається спецтранспорту, в т.ч. транспортним засобам комунальних підприємств, осіб з ураженням опорно-рухового апарату, що засвідчується відповідним посвідченням згідно з законодавством України, священиків храмів.

Для отримання дозволу на регламентований в’їзд на територію пішохідної зони, власники транспортних засобів, окрім спецтранспорту з проблисковими маячками або іншими знаками індивідуалізації, повинні надати у ЛКП «Муніципальна дружина» такі документи:

  • заяву на ім’я директора з зазначенням причин чи необхідності в’їзду на територію пішохідної зони;
  • копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, на який оформлюють перепустку;
  • копію посвідчення водія;
  • копію паспорта;
  • копію посвідчення (для осіб з ураженням опорно-рухового апарату).

Після оформлення всіх необхідних документів, власникам чи користувачам транспортних засобів категорії «Б», окрім спецтранспорту, надається дозвіл у вигляді перепустки червоного кольору із зазначенням зони паркування.

У ЛКП «Муніципальна дружина» також звертають увагу мешканців, що перепустки для в’їзду у пішохідну зону, видані до 01.07.2016, залишаються чинними лише до 01.08.2016 р. Для отримання перепустки нового зразка, потрібно звернутися за адресою: пл. Ринок, 1, перший поверх, каб. 1 (охорона). Відповідальна особа з видачі перепусток – п. Роман, тел. 067-314-12-81.

«Часто виникають такі питання. Якщо я, скажімо, роблю вдома ремонт, і мені потрібно завести в квартиру будівельні матеріали чи нові меблі. Таких мешканців ми просимо телефонувати на номер гарячої лінії Муніципальної дружини – 259-00-15, чи на гарячу лінію міста. Разові заїзди реєструються в журналі, адже хтось мусить нести відповідальність за той автомобіль, який заїхав», – додає Юрій Діль.

Додаткова інформація та роз’яснення – за телефоном: (032)-259-00-15.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!