У Львові видадуть книгу щоденників Франца Ксавера Моцарта

1817 0
Листи та щоденники Моцарта у перекладі Ольги Сидор з’являться наприкінці грудня 2018 року.
Фото: видавництво "Човен"

Фото: видавництво "Човен"

У львівському видавництві «Човен» вийде друком книга щоденників Франца Ксавера Моцарта, який певний час проживав у Львові. Про це йдеться на сайті видавництва.

«Із подорожніх щоденників та листів Франца Ксавера читачі довідаються про його роки в Галичині, концерти Європою та особисте життя. Укладає ексклюзивну книжку українська диригентка Оксана Линів»,  — кажуть у видавництві.

Частину текстів нині зберігають у архівах Фонду Mozarteum у Зальцбурзі, частина — в інших бібліотеках Західної Європи.

«Аби дістати рукописи, нещодавно я спеціально відвідала бібліотеку Королівської консерваторії у Брюсселі, в архівах якої знаходиться оригінал подорожнього щоденника Франца Ксавера, а також деякі листи. До нашої збірки увійдуть всі основні записи з щоденника, який Франц Ксавер Моцарт вів власноруч, а також віднайдені та розшифровані його листи й рукописні матеріали», — розповіла Оксана Линів.

Листи та щоденники Моцарта у перекладі Ольги Сидор з’являться наприкінці грудня 2018 року. Окрім цього, за мотивами листів режисер Олександр Фразе-Фразенко планує зняти про Франца Ксавера документальний фільм.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!