У Львові видадуть кулінарний записник за мотивами книжки «Фелікс Австрія». Фото

2623 0
У ньому будуть рецепти страв галицької кухні та атмосферні фото.
Фото: ВСЛ

Фото: ВСЛ

Львівське «Видавництво старого Лева» видасть кулінарний записник «Галицькі смаколики» за мотивами книжки Софії Андрухович «Фелікс Австрія» та його екранізації – фільму «Віддана» компанії Film.ua Production.

Львівська кулінарна блогерка пані Стефа (Маріанна Душар) зібрала для записника рецепти страв галицької кухні. Окрім того, тут будуть атмосферні фотографії та кадри з фільму. Книгу можна буде доповнити власними рецептами, ідеями та записами на спеціально відведених сторінках.

Фото: ВСЛ

Кулінарний записник із 11-ма переписами вийде вже на початку грудня. Вона коштуватиме 250 гривень.

«Роман «Фелікс Австрія» та знятий за його мотивами фільм занурюють в атмосферу Галичини кінця ХІХ – початку ХХ століття, зокрема завдяки надзвичайно колоритній поетиці кухні, купування продуктів та приготування їжі. Назви галицьких страв звучать як музика: карманадлі, андрути, ґаляретка, різдвяний борщ з крепликами, цвібак. Усі рецепти подані у формі листів досвідченої господині своїй племінниці Софії. В цих листах вона вчить молоду жінку вишукано готувати та сервірувати найрізноманітніші страви», – кажуть у видавництві.

Роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» вперше побачив світ 2014 року та розповідає про життя Станіславова кінця ХІХ – початку ХХ століття. 16 січня 2020 року за мотивами роману на екрани кінотеатрів вийде романтична стрічка «Віддана».

У 2014 році книжка здобула нагороду Книга року ВВС та отримала спеціальну відзнаку на Форумі видавців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!