У Львові видаватимуть чеські робочі візи підприємцям

2496 0
Генеральний Консул Чеської Республіки Мірославом Клімою анонсував у Львові запровадження програми видачі робочих віз.
Фото: travelby.com.ua

Фото: travelby.com.ua

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з Генеральним Консулом Чеської Республіки Мірославом Клімою, – повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Під час зустрічі Генконсул анонсував старт реалізації у Львові нової програми з видачі робочих чеських віз для українських підприємців. Він зазначив, що це наразі єдине місто України, де таку програму впроваджують. «Попит на чеські візи дуже великий. Тож ми впроваджуємо програму, коли зацікавлені чеські підприємці повинні самі подати заяву, підібравши собі співробітників. Список надсилають у Міністерство закордонних справ. Це додаткова відповідальність для нашого консульства», – відзначив Мірослав Кліма.

Читайте також: Хто може перетинати кордон без черги. Перелік категорій

Нагадаємо, Польща хоче кардинально змінити правила видачі робочих віз. Законопроект викликав неабиякий резонанс як серед роботодавців, так і серед українських працівників. Нині він на стадії розгляду і затвердження комісією. У разі його прийняття, більшість положень, зокрема зміни в працевлаштуванні іноземців на сезонну чи короткотермінову роботу, вступлять в дію з січня 2017 року.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!